Wie is Nora?

Nora Van Driessche is al sedert jonge leeftijd een creatief iemand en autodidact op vele vlakken, zowel professioneel als in haar hobby's. In haar tienerjaren volgde zij een tweetal jaar tekenlessen aan de academie. Destijds tekende zij vooral portretten en landschappen in zwart/wit, potlood of inkt. Naderhand raakte de beeldende kunst een beetje op de achtergrond en maakte plaats voor muziek.

Nadat zij definitief verhuisde naar Waregem in 2006 begon haar creatieve kronkel weer op te spelen. Ze probeerde steeds meer technieken voor het werken met acylverf uit, om variatie te brengen in haar werk. De werken in acryl zijn meestal abstract, soms ook mixed media. Nu en dan waagt Nora zich ook eens aan een aquarelletje. Deze werkjes zijn overwegend figuratief.

Harmonie en compositie zijn belangrijk en vormen de basis van elk werk, of het nu abstract is of figuratief. De nadruk ligt op het gevoel dat je krijgt bij het werk. Haar doeken stralen rust, positivisme, verlangen en evenwicht uit.

Sedert een achttal jaar is Nora ook stevig in de ban van keramiek. Nora startte in deze discipline met een aantal cursussen en workshops keramiek en pottendraaien. In 2017 volgden een cursus pottendraaien voor gevorderden en een vervolmakingsstage bij Christine Pedley, één van de pioniers in het mekka van de keramiek in La Borne (Fr). In 2018 volgde ze nog diverse master classes bij gerenommeerde keramisten, zoals Blayne Knox, Frank Schoonjans, Mie Ghesquière, ... in België en een stage van 3 weken als 'artist in residence' in China, o.l.v. Lou Smedts, een autoriteit op het vlak van keramiek en houtstoken. In 2019 volgen een 5-daagse master class 'filaments, texture and experimental techniques' o.l.v. Alberto Bustos en een tweetal workshops in Slovenië en Duitsland rond het werken met 'natural glazes'.

Nora inspireert zich vooral op ‘nature’s beauty’: de zee, het bos, de mens, het ritme in natuurelementen. Eens te meer omdat elke dag duidelijker wordt dat we de natuur moeten respecteren en er zorgvuldig moeten mee omgaan.

Daarnaast maakt ze ook gepersonaliseerde werken met hints naar de persoon voor wie het werk bedoeld is: kunst als symbiose met jouw persoonlijkheid dus.

Het resultaat van al deze kronkels kan je bewonderen op de pagina's onder 'paintings' en 'ceramics/sculptures'.

Heb je een vraagje bij één van de doeken of voorwerpen? Laat het mij even weten ...

Je kan ook even jouw mening geven via de 'opmerkingen' onder deze pagina. En natuurlijk mag je jouw favoriete pagina ook delen op facebook!

 

www.artworknora.be

artworknora.atelier@gmail.com (voor deelname aan atelier en workshops)

artwork-nora@outlook.com (voor interesse in keramiek of schilderijen artwork nora)